Één jaar PioWij!

Op 27 oktober 2016 is pioniersgroep Wijdemeren, PioWij - officieel - gestart.

Op 9 oktober 2017 konden we feestelijk terugblikken op het afgelopen jaar en bespraken we hoe we verder gaan met het pionieren.

Na de opening door Tineke Hafkamp, sprak wethouder Betske van Henten haar waardering uit omdat het PioWij is gelukt op een laagdrempelige manier mensen met elkaar in contact te brengen. Alleengaande mensen voelen zich welkom en komen terug naar de volgende activiteit. PioWij is aangesloten bij de Appelboom vanuit de gemeente Wijdemeren. Als cadeau overhandigde de wethouder een appeltaart, die bij de volgende maaltijd als nagerecht is geserveerd.

Bram Schriever, pioniersbegeleider namens de PKN, benoemde dat het uitzonderlijk is dat deze 6 pioniers volledig uit vrijwilligers bestaan. Op andere pioniersplekken zijn ook beroepskrachten aan het werk.

Annette Kempers gaf met een presentatie van vele mooie foto's een indruk van de open en ontspannen sfeer tijdens de activiteiten.

Elly Verbruggen heeft verteld over de organisatie van PioWij. Maandelijks is er een Smakelijk Gesprek in de Honkzaal van de Graankorrel. In het plan hadden we tot doel gesteld om verbinding tussen mensen te zoeken door een zinvol gesprek terwijl er ook smakelijk gegeten wordt. Bij de maandelijkse maaltijden ontmoeten we steeds weer nieuwe mensen. Gelukkig zijn er ook mensen die bijna elke keer komen. Er zijn menukaartjes met een mooie tekst en er wordt naar muziek geluisterd. We willen komend jaar ook andere activiteiten organiseren, bijv. weer een filmavond. Verder blijven we goed luisteren worden naar onze doelgroep om te onderzoeken hoe er verder gepionierd kan worden.

We waren blij verrast dat we zondag 15 oktober de bloemen uit de Hervormde kerk 's Graveland kregen om ons te feliciteren met het 1-jarig bestaan.

Het volgende Smakelijk gesprek is donderdag 16 november.

Op 26 december zal er een Kerstlunch zijn. Heb je ook zin in in deze bijeenkomsten? Meld je dan snel aan!